duminică, 22 ianuarie 2012

Cum facem budinca de orez cremoasa in microunde?

 In cuptorul cu microunde se pot realiza multe retete la care nu ne-am fi imaginat ca se vor face.Un bun exemplu este aceasta budinca de orez cremoasa si delicioasa.Vezi cum facem budinca de orez la cuptorul cu microunde pas cu pas:

 Ingrediente:
1 cana de apa
1/2 cana orez
putina sare
3 linguri unt
2/3 cana zahar
3 cani lapte
2 oua
zahar vanilat
scortisoara(optional)
Nota:S-a folosit un cuptor cu microunde cu putere de 700 w


 Pasul 1:Pune apa, orezul si sarea intr-un bol si introdu in cuptorul cu microunde.Acopera bolul si lasa la putere maxima 5-6 minute.Dupa ce ai scos din cuptor lasa acoperit inca 10 minute apoi baga din nou in cuptor pentru 4-5 minute.Toarna apoi continutul intr-un bol mai mare.

Pasul 2: Amesteca continutul cu unt, lapte si zahar.Acopera apoi bolul si introdu in cuptorul cu microunde la putere maxima pentru inca 8-10 minut.Batem ouale bine si le turnam peste compozitie apoi le mixam cu blenderul.(mixer).

Pasul 3: Introducem continutul in cuptorul cu microunde neacoperit pentru inca 1- 1 1/2 minute sau pana cand se observa bule pe marginea bolului.

Pasul 4: Se adauga vanilie si scortisoara la alegere.

Atentie! Am folosit cuptor cu putere de 700 w,  al vostru poate avea alta putere si astfel se modifica timpul in care va sta compozitia in cuptor.Cel mai bine urmariti procesul pana cand realizati o delicoasa budinca cremoasa de orez.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu