sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Cum facem cidru de mere?

 Cidrul  este o bautura slab alcoolica ( 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor, perelor și a gutuilor  la o temperatură de 4 - 16° Celsius.Este o bautura savuroasa si mult apreciata in alte tari.

 Ingrediente pentru cidru de mere:

12 mere mici (poti asorta mai multe soiuri)
1 portocala
1/2-1 cana zahar brun
4 bete de scortisoara
1 nucsoara
1 lingura cuisoare intregi
1 lingurita ienibahar
apa


Pasul 1: Se spala merele si portocala si se taie in patru.Nu e nevoie sa decojiti si sa scoateti samburii.

Pasul 2: Se adauga zaharul brun, batoanele de scortisoara, nuscoara, cuisoarele si ienibaharul apoi se acopera cu apa.Adauga apa cat se umple oala.


Pasul 3: Se fierbe amestecul timp de aproximativ o ora, amestecand ocazional apoi se acopera si se lasa la foc mic sa firba cam 2 ore.

Pasul 4: Periodic pe parcursul celor 2 ore folosind o presa de piure pentru a zdrobi fructele.Se poate adauga zahar si condimente in plus dupa bunul plac.

Pasul 5: Cand cidru este gata, se lasa la racit, apoi se strecoara intr-o oala sau ulcior curat.

Cidrul se serveste firbinte si se poate asezona cu un baton de scortisoara, felie de portocala, mere uscate sau orice doriti.Se pastreaza la frigider si se incalzeste la servire.
Bucurati-va de un cidru de mere delicios.>:D<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu